Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

HÜMA OKULLARI AFRİKA’DA!

HÜMA OKULLARI AFRİKA’DA!
REKLAM ALANI

HÜMA OKULLARI AFRİKA’DA!
Hüma Okulları Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul, Benin’de Türk bayrağının dalgalanmasına vesile oldu. Gönül coğrafyamızın bir parçası Afrika kıtasında Benin’e International Hüma Schools adını taşıdı. Benin Eğitim Bakanı Kouaro Yves CHABI’yi, Hüma Okulları Benin temsilcisi Amadou Momoudou ile ziyaret eden Dr. Mehmet Birekul, Benin’de yaptıkları çalışmalardan bahsederek bunun bir başlangıç olduğunu dile getirdi. Eğitim Bakanı Kouaro Yves CHABI, Hüma Okulları’nın eğitim anlayışından çok etkilendiğini ve bu faaliyetlerin devam etmesini istediğini belirtti.

Dr. Birekul, ülkelerinde göstermiş oldukları misafirperverlik ve yardımlarından dolayı kendilerine teşekkürlerini iletirken desteklerinden duyduğu mutluluğu da paylaştı. “Bu destekler doğrultusunda önümüzdeki yıllarda yine Benin’de ortaokul ve liseler açmaya devam edeceğiz. Sağlık, ağaç işleri, mekanik, elektrik ve tarım gibi bölümlerde meslek liseleri açmayı planlıyoruz. Sayın Eğitim Bakanı Kouaro Yves CHABI’ ye teşekkür ediyor ve ailesi ile birlikte Konya’ya davet ediyorum. “ diyerek Türkiye’den getirdikleri anlamlı hediyeleri takdim etti.

BEDRETTİN YALÇIN -KONYA

REKLAM ALANI