Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Celal Bayar başkanlığındaki TMT Mücahitler Derneği yeni yönetim kurulu üyelerini kabul ederek görüştü

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Celal Bayar başkanlığındaki TMT Mücahitler Derneği yeni yönetim kurulu üyelerini kabul ederek görüştü
REKLAM ALANI
21.05.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Celal Bayar başkanlığındaki TMT Mücahitler Derneği yeni yönetim kurulu üyelerini kabul ederek görüştü

2024

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabulde yaptığı konuşmada, Mart sonu gerçekleşen kurultay sonrası oluşan yeni yönetim kurulu üyelerini kabul etmekten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, yeni yönetimi kutladı

 

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

.

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin çağdaş değerleri, kurum ve kuruluşları ve demokrasisi ile Doğu Akdeniz’de bağımsız bir Türk devleti olduğunu, Türk Devletleri Teşkilatı ve İslam İşbirliği Teşkilatı’nda gözlemci üye olduğunu belirterek Kıbrıs Barış Harekatı’ndan bu yana 50 yılda çok gelişmeler yaşandığına değindi.

Gambiya temaslarına işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında İslam devlet yetkilileri ile KKTC gerçeklerini görüşme imkanı bulduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özellikle Birleşmiş Milletler’de ve pek çok platformda Kıbrıs Türk halkına uygulanan haksız ambargoların kaldırılması gerektiğini ve KKTC’nin bağımsızlığının tanınmasının vaktinin geldiğini dile getirdiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar, “Kıbrıs’ın gerçeklerine göre ancak adil ve kalıcı bir antlaşmayı yakalayabiliriz” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, “Barış, adaya 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı’yla gelmiştir” diyerek, 50 yıldır adada süren barıştan Rumların da faydalandığını ve ekonomilerini ve refahlarını geliştirdiklerini söyledi.

Özden gelen hakkımız olan egemen eşitlik ve eşit uluslararası statümüzün kabulü ile ancak bir antlaşmanın mümkün olabileceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Tatar, müzakerelerin devletten devlete yapılması gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, BM Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi Holguin’in ortak zemin bulma çabalarına değinerek, direkt uçuş ve doğrudan ticaret konusundaki ambargoların hafifletilmesi ve ortadan kaldırılmasına yönelik Holguin’e önerilerimizin olduğunu ancak karşı taraftan yanıt alınmadığını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti ile uyum içerisinde politikamızın sürdürüldüğüne değinen Cumhurbaşkanı Tatar, artık dünyanın adada iki ayrı devlet, iki ayrı halk ve iki ayrı demokrasinin olduğunu anladığını belirtti.

Lozan ve Kuruluş antlaşmalarından kaynaklı olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin garantör ülke olduğuna ve tek taraflı müdahale hakkı kazandığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin üye olmadığı AB’ye Rum tarafının tek taraflı üye yapılırken, Kıbrıs Türklerine uygulanan izolasyonların devam ettiğini söyledi.

TMT Mücahitler Derneği Başkanı Celal Bayar da, yeni yönetim kurulu üyelerini tanıtarak, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü dolayısıyla derneğin hayata geçirmeyi hedeflediği yeni projeleri paylaştı. Geçmişi yad etmek ve TMT’ye emek verenleri anmayı amaçladıklarını ifade eden Bayar, TMT ruhunu canlı tutmaya çalıştıklarını söyledi. Rum-Yunan zihniyetinin Kıbrıs Türklerini azınlık olarak görmeye devam ettiğini, bunun kabul edilebilir olmadığını belirten Bayar, egemen eşit iki devlet temelinde bir çözümle ancak Kıbrıs Türklerinin varlığını sürdürebileceklerini ve Cumhurbaşkanı Tatar’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin tam destek verdiği iki devlet politikasını desteklediklerini kaydetti.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-celal-bayar-baskanligindaki-tmt-mucahitler-dernegi-yeni-12371

 

 

 

REKLAM ALANI