Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar İstanbul’a gitti,“Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Artık 6 Şubat öncesi ve sonrası vardır. Acımızla bu süreci yürüteceğiz”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar İstanbul’a gitti,“Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Artık 6 Şubat öncesi ve sonrası vardır. Acımızla bu süreci yürüteceğiz”
REKLAM ALANI
25.02.2023
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar İstanbul’a gitti
25.02.2023

“Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Artık 6 Şubat öncesi ve sonrası vardır. Acımızla bu süreci yürüteceğiz”

 

 

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nde meydana gelen deprem felaketi ve yaşanan büyük acılar dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Kıbrıs Türk halkının üzüntüsünü, dayanışmasını ve taziyelerini sunmak amacıyla resmi ziyarette bulunmak üzere 11.40’ta Ercan Havalimanı’ndan hareketle İstanbul’a gitti.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek olan Cumhurbaşkanı Tatar, akşam saat 23.00’te ülkeye dönecek.
Cumhurbaşkanı Tatar, Ercan Havalimanı’ndan hareket etmeden önce basına açıklamalarda bulundu.
Kıbrıs Türk halkının taziyelerini iletmek amacıyla Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ziyarette bulunacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC halkı olarak her zaman Türkiye’nin yanında olduklarını ve mütevazı yardımlarla Türkiye Cumhuriyeti halkının yaşadığı sıkıntıları aşmak için destek verdiklerini söyledi.

KKTC’den de deprem bölgesine yardım etmek amacıyla gönderilen ekipler olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, bu çerçevede okullar, kamu binaları ve diğer binaların tetkiklerinin yapılması ayrıca gerekli tedbirlerin alınması için yasal düzenlemeler yapılmaya başlandığını anlattı.

 

 

 

 

Büyük bir felaket yaşandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar; “Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Artık 6 Şubat öncesi ve sonrası vardır. Acımızla bu süreci yürüteceğiz” diyerek Türkiye Cumhuriyeti’nin de tecrübe ve desteğiyle KKTC’de nasıl bir hazırlık yapılması gerektiği konusunda çalışacaklarını söyledi.

Adıyaman’da çok başarılı arama kurtarma çalışmaları yapıldığını da ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın potansiyelinin artırılması için bu kurumları güçlendirmek amacıyla çalışacaklarını kaydetti.
Yaşanan depremin büyük bir felaket olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, geçmiş olsun dileklerini ileterek hayatını kaybeden bütün canlara, şampiyon meleklere ve öğretmenlerine Allah’tan rahmet diledi.
Basın toplantısında Cumhurbaşkanı Tatar’a, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da eşlik etti.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-istanbula-gitti-10739

 

 

REKLAM ALANI