Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Tatar’dan gençlere çevreye duyarlılık mesaji: “Yenilenebilir enerjiye geçmek önemli bir adımdır”

Cumhurbaşkanı Tatar’dan gençlere çevreye duyarlılık mesaji: “Yenilenebilir enerjiye geçmek önemli bir adımdır”
REKLAM ALANI
12.04.2023
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar’dan gençlere çevreye duyarlılık mesaji: “Yenilenebilir enerjiye geçmek önemli bir adımdır”
.2023
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Necat British College Lefkoşa’yı ziyaret ederek gençlerle bir araya geldi.

 

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, okul ziyaretleri yaparak gençlerle sohbet buluşmalarına bu sabah, Necat British College Lefkoşa ile devam etti. Cumhurbaşkanı Tatar’a ziyareti sırasında Millî Eğitim Bakanlığı Genel Ortaöğretim Dairesi Müdürü Cengiz Topel Uzun eşlik etti. Cumhurbaşkanı Tatar’ı öğrenciler yanında Okul Direktörleri Nilay Necat ile Selen Necat ve Ortaokul-Lise Koordinatörü İdil Akçal Ortaokul-Lise Müdürü Sevin Aksay, Ortaokul-Lise Müdür Muavini Kaan Hürelli, Anaokul- İlkokul Koordinatörü Sevgi Konaç ve İlkokul Müdürü Hatice Ertepınar karşıladı.
Cumhurbaşkanı Tatar, gençlere İngilizce olarak yaptığı konuşmada, Lefkoşa’da uluslararası bir okul olan NBC’nin çok iyi bir eğitim vermekte olduğunu görmekten gurur duyduğunu belirterek, okulun kurucusu Nejat ailesi ve eğitime emek verenleri tebrik etti.
“Dostluk, saygı ve özgüven…”
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar gençlere kişisel gelişimlerine yönelik olarak yeteneklerini değerlendirerek çalışmaları ve sosyal aktivitelere önem vermeleri tavsiyesinde bulundu.
Dostluk, saygı, özgüven vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Tatar, okul sonrası da eğitimin süreceğini belirterek yaşam boyu eğitime değindi ve teknolojideki gelişmeleri takip etmenin günümüzde çok önemli olduğuna işaret etti.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar’dan yenilenebilir enerji vurgusu
Gençlere bilgiye erişim sağlamaları ve kendi değerlendirmelerini yapabilmeleri gerektiğini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, küresel ısınma nedeniyle dünyanın büyük sorunlarla karşı karşıya kaldığını ve çevreyi korumaya önem vermek gerektiğini söyledi ve fosil yakıt yerine yenilenebilir enerjiye geçmenin çevreyi korumak adına önemli bir adım olabileceğine dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı Tatar, gençlerin sorularını cevapladı
Kıbrıs Türk halkının yıllardır bağımsızlığı için verdiği mücadeleye de değinen Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin gelişmesine yönelik yürütülen projelere de değindi. Gençlerin sordukları sorularla, ülkedeki yangın alanlarının ıslah edilmesi, KKTC’nin tanıtılması için yapılan çalışmalar, Cumhurbaşkanı Tatar’ın üniversite eğitiminin kariyerine katkısı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bugün yörüngeye gönderdiği yeni uydunun, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti açısından faydaları konularında da görüşlerini paylaştı.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-tatardan-genclere-cevreye-duyarlilik-mesaji-yenilenebilir-enerjiye-gecmek-onemli-10904

 

 

REKLAM ALANI