Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı, Xi’an’daki Kazakistan Başkonsolosluğunun açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı, Xi’an’daki Kazakistan Başkonsolosluğunun açılışını yaptı
REKLAM ALANI
19.05.2023
A+
A-

 

 

 

Olaylar

Uluslararası topluluk

Cumhurbaşkanı, Xi’an’daki Kazakistan Başkonsolosluğunun açılışını yaptı

19 Mayıs 2023

Devlet Başkanı Kasım-Jomart Tokayev, Xi’an’daki Kazakistan Cumhuriyeti Başkonsolosluğu’nun açılış törenine katıldı.

 

Bu olay, Çin’e yaptığı devlet ziyareti programının finaliydi.

“Başkan Xi Jinping ile çok önemli görüşmeler yaptık. Ortak bildiri ve diğer önemli belgeler imzalandı. Bu ziyaretin Kazak-Çin işbirliğinin yeni bir “altın 30. yıldönümünü” açtığını söylemek yanlış olmaz. Kuşkusuz bu ziyaret ayrı bir önem taşımaktadır. Bugün, ülkelerimiz arasındaki işbirliği tarihinde bir başka önemli olay daha yaşanıyor – Xi’an’daki Başkonsolosluğun açılışı. Xi’an, Tek Kuşak, Tek Yol ekonomik projesinin önemli bir noktasıdır. Kazakistan ile Shaanxi Eyaleti ve Xi’an arasında yakın bağlar kuruldu. Kuzey Kazakistan bölgesi ve Çimkent şehri ile iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine yardımcı olacak kardeş şehir ilişkilerinin kurulmasına yönelik anlaşmalar imzalandı. Xian’da Kazakistan Başkonsolosluğu’nun açılması işbirliğimizin gelişmesine yeni bir ivme kazandıracaktır,

 

Devlet başkanı, ülkemizin diplomatik misyonunun açılmasına yardım ettiği için Çin tarafına şükranlarını dile getirdi. ÇHC’nin büyük bir sanayi, tarihi ve kültürel bölgesinde Kazakistan Başkonsolosluğunun kurulmasına ilişkin Karar, 5 Kasım 2022’de Cumhurbaşkanı tarafından imzalandı. Kazak diplomatlar tarafından sağlanacak konsolosluk bölgesi, Shaanxi, Gansu, Sichuan, Hubei, Ningxia Hui Özerk Bölgesi ve toplam nüfusu 246 milyon olan Chongqing şehrini kapsıyor.

Konsolosluk binası, diplomatik birliklerle birlikte, Kazakistan’ın ekonomik çıkarlarını desteklemek için ulusal şirketlerin temsilciliklerine de ev sahipliği yapacak.

 

 

 

 

 

Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Qin Gang açılış törenine katılarak etkinliğe katılanları Çin Hükümeti adına tebrik etti. Ona göre, Xi’an’da Kazakistan Başkonsolosluğu’nun kurulması, ikili işbirliğinin yeni bir düzeye ulaştığını gösteriyor. Kazakistan, Shaanxi eyaletinde diplomatik misyonunu açan Orta Asya’daki tek ülkedir.

 

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://akorda.kz/ru/prezident-otkryl-generalnoe-konsulstvo-kazahstana-v-siane-1941046

 

 

REKLAM ALANI