Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Devlet başkanı Savunma Bakanı Ruslan Zhaksylykov’u kabul etti

Devlet başkanı Savunma Bakanı Ruslan Zhaksylykov’u kabul etti
REKLAM ALANI
02.04.2024
A+
A-

Olaylar

Akorda

Devlet başkanı Savunma Bakanı Ruslan Zhaksylykov’u kabul etti

2024

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı – Silahlı Kuvvetler Yüksek Başkomutanı Kassym-Jomart Tokayev, savunma bakanlığı başkanından ordunun savaşa hazırlık durumuna ilişkin bir rapor dinledi.

Ruslan Zhaksylykov, ordu birimlerinin operasyonel ve muharebe eğitimi hakkında bilgi verdi; asıl çabalar komuta ve kontrol organları ve personelinin eğitimiydi. Görüşmede, mevcut sel kontrol dönemi de dahil olmak üzere kriz durumlarında Silahlı Kuvvetler ile merkezi ve yerel yönetimler arasında etkili etkileşimin önemine değinildi.

Cumhurbaşkanına ayrıca Silahlı Kuvvetlerin modern teçhizat ve silahlarla donatılması, bölgesel savunma birliklerinin geliştirilmesi ve askeri altyapının iyileştirilmesi konularında bilgi verildi. Kazakistan’ın ŞİÖ ve CSTO başkanlığı çerçevesinde 2024 yılı için planlanan etkinliklerin yanı sıra uluslararası düzeyde de dahil olmak üzere büyük ölçekli tatbikatlara ilişkin bilgiler açıklandı.

Ayrıca Devlet Başkanı’na, bakanlığın askeri-vatanseverlik eğitimi, askerlik için bahar zorunlu askerliği, askeri personelin sosyal statüsünü iyileştirmeye yönelik tedbirler ve askerlik hizmetinin prestijiyle ilgili çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Cumhurbaşkanı, Kazak barışı koruma birliğinin BM himayesindeki Golan Tepeleri’ndeki faaliyetlerinin önemine dikkat çekti.

 

 

 

 

Toplantının sonunda Devlet Başkanı, Silahlı Kuvvetlerin muharebe potansiyelinin daha da artırılması amacıyla bakana bir dizi görev belirledi.

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-prinyal-ministra-oborony-ruslana-zhaksylykova-1314

 

REKLAM ALANI