Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Irek Faizullin, Birleşik Rusya halkının “Rahat ve Konforlu Yaşam” programı bloğunun uygulanmasının sonuçlarını sundu

Irek Faizullin, Birleşik Rusya halkının “Rahat ve Konforlu Yaşam” programı bloğunun uygulanmasının sonuçlarını sundu
REKLAM ALANI
07.02.2024
A+
A-

Irek Faizullin, Birleşik Rusya halkının “Rahat ve Konforlu Yaşam” programı bloğunun uygulanmasının sonuçlarını sundu
2024,

İnşaat, Konut ve Toplumsal Hizmetler Bakanı, 2023 yılında 110 milyon metrekarelik konutun hizmete sokulduğunu ve bunun ülke tarihinde mutlak bir rekor olduğunu kaydetti.
Irek Faizullin , 4,4 milyon ailenin barınma koşullarının iyileştiğini söyledi .

“Bölgeler 11,4 milyon metrekarelik ilave konutu hayata geçirdi. Acil konutlar hızla yeniden yerleştiriliyor: 2019’dan bu yana 667 bin kişi yeniden yerleştirildi. Partinin program komisyonunda 19 bölge mevcut programı planlanandan önce tamamladı, 14 bölge ise yeni programa başladı” dedi.

Bakan, 2019’dan bu yana 34 binden fazla kamusal alanın iyileştirildiğini kaydetti.

“2019’dan bu yana 34 bini kamusal alan, 76 binden fazlası avlu olmak üzere 111 binin üzerinde alan iyileştirildi. Konforlu bir kentsel ortam yaratmaya yönelik en iyi projeler için tüm Rusya’yı kapsayan 10 yarışma düzenledik” diye açıkladı Irek Fayzullin.

Bu yıl peyzaj yarışması da düzenlenecek. “Birleşik Rusya” ve İnşaat Bakanlığı, 15 Mart’tan itibaren za.gorodsreda.ru platformunda iyileştirme projeleri için oylama yapacak .

İnşaat Bakanlığı’nın çalışmalarının ayrı bir kısmı yeni bölgelerin restorasyonu ve geliştirilmesidir.

Bakan, “Yeni bölgelerde şimdiden 18,3 bin obje restore edildi” dedi.

Partinin Devlet Duması seçimlerini kazandığı Birleşik Rusya’nın halk programı 351 madde içeriyor. Bunların uygulanması 2021’den 2025’e kadar planlanıyor. Belgenin oluşturulmasına ülke genelinde 2,5 milyondan fazla Rus katıldı. Bölge sakinleri önerilerini sosyal kurumlarda ve toplantılarda doldurulabilecek anketler aracılığıyla çevrimiçi olarak sundular.

Haziran 2023’te Birleşik Rusya, halkın programında 70’ten fazla değişiklik yaptı. Belgenin tüm bölümlerini tamamlıyorlar ve iki yeni bölümün ortaya çıkmasını sağlıyorlar: “Yeni bölgelerin geliştirilmesi” ve “Turizmin geliştirilmesi”.

Lugansk ve Donetsk Halk Cumhuriyetleri, Kherson ve Zaporozhye bölgelerinde halk programının bölgesel bölümlerini oluşturmak için parti adayları geçici geçici gözaltı merkezlerinde ve sosyal kurumlarda, avlularda ve işletmelerde toplantılar düzenledi. “Birleşik Rusya” bölümlerin içeriğini, yeni bölgelerin sosyo-ekonomik kalkınmasının ana hükümlerini düzenleyen Hükümet kararnamesi ile senkronize etti. Böylece yeni bölgelerde yaklaşık 3 bin sosyal tesis restore edilecek.

“Birleşik Rusya”, 2024-2026 federal bütçesinde sosyal politika ve ekonominin kilit alanlarına yönelik harcamalar sağladı. Devlet finansmanı, Cumhurbaşkanının talimatlarının ve partinin halk programının hükümlerinin uygulanması için kullanılacak.

Tüm öncelikli alanlarda harcamaların artırılması planlanıyor. Birleşik Rusya, Hükümet ve ilgili bakanlarla birlikte tüm değişiklikler üzerinde çalıştı. Toplam hacimleri neredeyse 140 milyar ruble.

Hoparlör
Faizullin Irek Envarovich
Faizullin Irek Envarovich
Rusya Federasyonu İnşaat ve Konut ve Toplumsal Hizmetler Bakanı
#Faizullin
#Minstroy
#bölgeler
#Konut
#gelişim
#halka açık yerler
#halkın programı
#EP program komisyonu
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/irek-fajzullin-predstavil-itogi-realizacii-bloka-narodnoj-programmy-edinoj-rossii-udobnaya-i-komfortnaya-zhizn

 

REKLAM ALANI