Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

SADETTİN BİLGİN `DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

SADETTİN BİLGİN `DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
REKLAM ALANI
08.01.2023
A+
A-

Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Bilgin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Bilgin, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Halkımızın dünyada ve ülkemizde gerçekleşen olaylardan ve gelişmelerden haberdar olma hakkı, demokratik ve şeffaf toplum olmanın şartlarından biridir.

Olayları ilkeli yayıncılık anlayışının bir gereği olarak tarafsız ve doğru bir şekilde halka aktarmak basının başlıca görevi; doğru ve zamanında bilgi almak da vatandaşın en doğal hakkıdır.

Güvenilir ve doğru habercilik, objektiflik, basın meslek ilkelerine bağlılık, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi prensipler gazetecilik mesleğinin vazgeçilmez ilkeleridir.

Vatandaşlarımızı aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşan basın mensuplarımız; zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedir.

Ayrıca yerel basın mensupları, kamuoyunu aydınlatma görevlerinin yanı sıra bulundukları ilçenin ve ilin sosyal, kültürel, ekonomik yönden gelişimine de katkı sunmaktadırlar. Bu anlamda, ilçemizin ve ilimizde görev yapan basın mensuplarımızın da görevlerini en iyi şekilde ifa ettiğine yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; gazeteciliğe emek ve gönül veren tüm basın mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu uzun bir meslek hayatı diliyor, ebediyete irtihal eden değerli basın mensuplarını ise rahmetle anıyorum.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüz kutlu olsun.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI